Повернутися до звичайного режиму

24 липня - 55 років з дня народження Братів Капранових, українських письменників, видавців, публіцистів, громадських діячів, блогерів

Капранов Дмитро Віталійович та Капранов Віталій Віталійович (Брати Капранови) народилися 24 липня1967року в Дубоссарах, нині Молдова. Мають старшого брата Сергія.

Дитинство минуло в Очакові Миколаївської області, там же 1984року вони закінчили середню школу. Української мови у школі не вивчали. Окрім загальноосвітньої, закінчили ще спортивну (греко-римська боротьба) та музичну (фортепіано) школи.

Вищу освіту отримували в Уральському політехнічному інституті (Свердловськ, РФ) та Московському енергетичному інституті за фахом «Технічна кібернетика».

1988 року одружилися з сестрами-близнючками (нині вони є власницями туристичної фірми) та переїхали до Москви. Мають синів та доньку. Працювали у фармацевтичному та виноробному бізнесі.

4 вересня 2019року брати Капранови створили свій YouTube-канал «імені Т.Г.Шевченка», на якому розповідають про історію України.

З 24 лютого 2022 року, з початку російського вторгнення в Україну, письменники брати Капранови боролися з окупантами зі зброєю в руках у Києві в лавах полку "Азов".

Кiлькiсть переглядiв: 222

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.