Коржівецькій бібліотеці 45 років.

12 липня 2015 року в с. Коржівці відбулось свято села. Зранку в церкві дзвони дзвонили, воду освячували весь християнський люд, потягнувся до храму. А потім після обіду завітали до нас в сільський будинок культури та бібліотеку.

Так склалось, що саме на Св. Петра і Павла в 1970 році була переведена в нове приміщення сільського будинку культури Коржовецька сільська бібліотека. Але повернімось трохи в історію, в нашому селі з 1921 по 1930 роки працювала хата-читальня. А з 1931 р. клуб і бібліотека перейшли в друге більш пристосоване приміщення.

В післявоєнний період на території Коржовецької сільської Ради відкрито відкрито два сільських клуби та бібліотеку в якій нараховується 8555 книг і має 650 читачів.

Хочеться теплими словами згадати першого бібліотекаря в теперішній бібліотеці — це Чайківська Філя Іванівна. Вона пропрацювала в бібліотеці понад 30 — ти років. Нагороджена багатьма почесними грамотами, дипломами та подяками від відділу культури./Files/images/DSC00352.JPG

Зараз на жаль її немає з нами але світла пам'ять, про її роботу, добропорядність, щире відношення до людей, назавжди залишиться в наших серцях.

На сьогоднішній день фонд бібліотеки становить 7151 примірник, бібліотека обслуговує 330 читачів. До послуг користувачів оформлено книжкові виставки: “Поділля, край наш чарівний”, “Великий Кобзар України”, “Уклін Вам визволителі” та інші.

В бібліотеці пройшов літературно- музичний вечір присвячений видатному земляку, професору, доктору філологічних наук, літературознавцю, краєзнавцю — Лісовому Павлу Миколайовичу./Files/images/DSC00354.JPG

З нашим селом пов'язано життя самодіяльного поета Миколи Матвіїва. Горбатюком В.І та Куцюком В.К. було зібрано та підготовлено до друку книгу “Микола Матвіїв — одинокий лелека поезії”. Для жителів села була проведена презентація цієї книги. В подальшому планується відкрити пам'ятний знак Миколі Матвіїву./Files/images/DSC00364.JPG

Ще одна відома особистість нашого села Нагорняк Степан Григорович — доктор технічних наук, професор, заслужений винахадник України, академік Академії Наук Вищої школи України, автор 115 накових публікацій та 172 -х винаходів. Нагорняку С.Г. в бібліотеці створено куточок, де зібрано матеріал про життєвий та творчий шлях видатного земляка.

Життям села постійно опікується народний депутат України V скликання Демчишин В.В., який виділяв кошти на ремонт дороги Іваньківці — Коржівці, ремонтував фойє будинку культури, а також реконструював дитячий садочок, допоміг в проведенні газопроводу до села. Дуже багато доклав зусиль в ремонті монастиря села Коржовець та зборі архівних документів, де згадується історична пам'ятка.

Наше село славиться видатними та гарними людьми.

На свято села завітав ще один коржівчанин - Вознюк В.В.- відомий громадський діяч, поет, письменник, директор “Європейського центру суспільного аналізу”, Віце президент Міжнародної громадської організації “Асамблея ділових кіл” , автор книги “Отава”.

Віктор Володимирович розповів про свою творчість, зачитав свої поезії і подарував книгу нашій бібліотеці./Files/images/DSC00365.JPG

З піснями, віршами та гуморесками розпочалося свято села. На заході були відзначені ювіляри, подружжя, котрі в парі спільно прожили 60 років, 55 років та 50 років.

На святі гарними словами та привітаннями вшанували матір - героїню Чіпчарук М.І.

Теплі слова на адресу ювілярів, жителів села прозвучали від сільського голови Дідух Валентини.

Велика подяка учасникам проведення свята Кочмар Вікторії, Главацькій Юлії, Слободян Яніні. Слотюк Діані, Слотюк Владиславу. Фурман Назару. Кочмар Оксані. Переймі Неонілі. Сухіній Тетяні.

Щиро вдячні за фінансову підтримку свята села підприємцю Менрику А.О.

Бібліотекар с. Коржівці

Мержвінська Є.

Кiлькiсть переглядiв: 1563

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.