Засідання клубу "Палітра"

28 квітня в центральній міській бібліотеці відбулося засідання літературно-мистецького клубу "Палітра", приурочене творчості нашого земляка Павла Гірника, лауреата багатьох літературних премій, в т. ч. Національної премії ім. Тараса Шевченка.

Ім’я Павла Гірника широко відоме не тільки на Хмельниччині, а й в Україні. Часто його називають чи не єдиним в українському сучасному письменстві істинним продовжувачем традицій Тараса Шевченка, спадкоємцем шевченківського болю і шевченкової віри…
Наш земляк - Лауреат літературних премій «Кришталева вишня» (1997р), ім. Андрія Малишка, ім. Павла Усенка, ім. Павла Тичини.
2 березня 2009 року Гірнику присуджено Національну премію України ім. Тараса Шевченка за книгу віршів «Посвітається».
«Поезія Павла Миколайовича, живлячись історичними джерелами, не повертає нас, читачів у минуле, а наближає історію до наших днів…». Так пише про поета хмельницький поет Петро Осадчук.
30 квітня Павло Миколайович буде зустрічати свій шістдесят шостий день народження.
Саме творчості нашого земляка було присвячене засідання літературно-мистецького клубу «Палітра». Учасниками заходу були педагоги місцевих шкіл, внутрішньо переміщені особи, члени клубу.
Ольга Петрівна Ковпак ознайомила присутніх з біографією, творчістю поета, його значенням в українській літературі та зачитала свої вірші присвячені нашому земляку.
Учасники переглянули відеофільм, відзнятий Хмельницьким телебаченням до ювілею Павла Гірника та прослухали пісні на вірші поета у виконанні директора моно-театру «Кут» Володимира Смотрителя, який є його давнім товаришем.
Своїми враженнями від спілкування з Гірником поділилися учителі - Бехта Леся, Гольник Оксана, Кучер Алла та Сунік Галина. Таким поетом дано прозрівати в часі і просторі. Шевченківські гнів і любов, осуд рабського, уповання на Бога, любов до рідного краю, до України, до народу, бажання творити добро - це все його поезія.
Гадзінський Олександр розповів про свою першу зустріч з Павлом Гірником в м. Ірпінь, зокрема він сказав, що в його творчості немає жодного слабкого вірша, водночас його поезія наповнена тугою, відчаєм, безнадією і сумом. Валентина Гадзінська висловила своє захоплення сильною поезією Майстра слова.
Директор Деражнянської міської ЦБС Тетяна Сайпель повідомила присутнім, що книга «Сестро калино» на форумі «Книжкова весна на Хмельниччині», який відбувся 21 квітня була відзначена у номінації «Найбільш резонансна книга 2021 року Хмельницької ОУНБ».
Члени клубу «Палітра» Олена Свистун та Ольга Нагорна, натхненні творчістю Павла Гірника, прочитали свої віршовані рядки.

Шановний Павле Миколайовичу! Прийміть щирі вітання з нагоди дня народження від шанувальників Вашої творчості. Бажаємо миру, міцного здоров’я, можливості та наснаги писати нові поетичні твори.

/Files/images/Ал.jpg/Files/images/вчит.jpg/Files/images/сви.jpg/Files/images/вист2.jpg/Files/images/виставка.jpg/Files/images/сай.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 213

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.